ua en ru

Медведчук закликав Київ змінити радикалізм у відносинах з ДНР/ЛНР на конструктивність

Українська влада блокадою самопроголошених "Луганської народної республіки" (ЛНР) і "Донецької народної республіки" (ДНР) саботує мінські угоди, тому Києву потрібно змінити радикалізм щодо ДНР і ЛНР на конструктивність. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"Помилковість обраної Києвом політики блокади визнають в ООН та інших міжнародних інституціях... Проте українська влада, ігноруючи критику міжнародної громадськості саботуючи Мінські угоди, продовжує блокаду ЛНР і ДНР. Хоча навіть чиновники, призначені Києвом на керівні посади в Луганській і Донецькій областях, вникаючи в ситуацію на Донбасі, розуміють помилковість такої політики", - заявив він.

Медведчук вважає, що Києву слід "зрозуміти сьогоднішні реалії Донбасу, щоб нарешті змінити конфронтаційний радикалізм у відносинах з ДНР і ЛНР на ефективну конструктивність".

"Поки ж ми бачимо, що партія війни продовжує нарощувати градус конфронтації в суспільстві: її представники у владі намагаються не допустити проведення місцевих виборів на Донбасі, позбавляючи мешканців регіону гарантованого Конституцією України права обирати і бути обраними, але при цьому заявляючи, що діалог можливий тільки з законно обраними представниками регіону", - додав він.

Лідер "Українського вибору" переконаний, що мирне врегулювання конфлікту на Донбасі можливо тільки на основі досягнутих у Мінську домовленостей, а тому необхідно дотримати дух і букву Мінських угод.