ua en ru

Медведчук назвав "пустушкою" скасування мит на ввезення українських товарів у ЄС

Розрекламована владою одностороння відміна мит на ввезення українських товарів у ЄС - не більш ніж створення видимості підтримки України в умовах економічної і політичної кризи в країні. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Політик зазначає, що дане скасування буде діяти тільки з травня по листопад. Цього недостатньо, щоб серйозно переорієнтувати українську економіку на експорт в ЄС.

Медведчук назвав мізерною вигоду, яку може отримати Україна. "Отриманий прибуток не зможе покрити втрат від згортання економічних зв'язків з Росією, яке вже відбувається і багаторазово посилиться в разі виходу України з СНД і, відповідно, зони вільної торгівлі в рамках Співдружності в результаті створення ЗВТ з ЄС", - підкреслив лідер руху.

Також політик нагадав, що представники української влади забувають проінформувати громадськість, що безмитне ввезення буде поширюватися лише на товари в рамках встановлених квот на поставки понад квоти будуть діяти мита. Базова

"Українська влада прагне обміняти реальні преференції у торгівлі з країнами СНД на символічні жести з боку ЄС. Але економіка - це не майдан, її не обдуриш", - резюмує Медведчук.