ua en ru

Медведчук назвав звіт Яценюка "звітом про невикористані можливості"

Звітуючи перед українцями за 100 днів роботи Кабінету міністрів, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зміг назвати цілих 10 досягнень свого Кабміну на шляху до стабілізації. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

За словами політика, говорячи про "єдиної команди", Яценюк сказав про чвари та інтриги в парламентській коаліції, які нерідко закінчувалися сутичками та бійками.

"Непереконливі і заяви Яценюка про реформи в податковій сфері. Фіскальний гніт, в тому числі і заборонені перевірки, сьогодні для бізнесу справа буденна. Українські підприємці відкрито заявляють, що з часів "душителя і гонителя" малого і середнього бізнесу Азарова в країні нічого не змінилося", - зазначив він.

Медведчук назвав "популізмом чистої води" заяву прем'єра про зменшення кількості податків. "Насправді "реформатори" банально об'єднали в групи кілька дрібних податків", - підкреслив він.

За словами лідера руху, європейські політики чітко дали зрозуміти, що думають про діяльність Кабміну "еврореформаторов". "Ейфорія, яка була після Майдану, вже пішла. Зараз усіх цікавить те, що не йдуть реформи у вашій країні. Немає не тільки економічних реформ, але і правових", заявив чеський політик, депутат Європейського парламенту Милослав Рансдорф.

"Скільки б прем'єр і його команда не звітували, скільки б прес-конференцій не проводили, ставлення до уряду псевдореформаторів не зміниться", - упевнений Медведчук.