ua en ru

Медведчук назвав е-декларування профанацією реформ

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук назвав профанацією реформ е-декларування. Про це він написав у своєму блозі.

"Україна знову в епіцентрі скандалу. Запуск системи е-декларування, про яку стільки говорилося останнім часом з найвищих трибун, відбувся. Правда, тільки в так званому тестовому режимі", - написав він.

Політик зазначив, що ідея декларування доходів чиновників не нова. "Ще 15 років тому я як народний депутат вніс у ВР проект закону «Про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами», - нагадав Медведчук.

За його словами, даний законопроект не тільки передбачав введення спеціального механізму фінансового контролю за доходами і витратами держслужбовців і вищих посадових осіб держави, але і встановлював адміністративну та кримінальну відповідальність за приховування чиновниками доходів від оподаткування. Однак він так і не був прийнятий.

"Я щиро радий, що експерти, активісти, просто небайдужі громадяни продемонстрували, що не будуть миритися з корупцією і не дозволять перетворити систему е-декларування в ще одну псевдореформу. Я заявляв 15 років тому і готовий повторити це зараз: боротьба з корупцією стане дієвою тільки під контролем громадськості. І сьогодні ми стаємо свідками цього", - резюмував політик.