ua en ru

Медреформа Супрун може призвести до знищення половини населення України, - Рабінович

Медреформа Супрун може призвести до знищення половини населення України, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович (прес-служба Вадима Рабіновича)

Рабінович прокоментував голосування за медреформу

Прийнята у другому читанні медична реформа, ініційована в.о. міністра охорони здоров'я Уляною Супрун, може "знищити половину населення України". Таку думку народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович висловив в ефірі телеканалу NewsOne у програмі "Велике інтерв'ю", коментуючи голосування у Верховній Раді 19 жовтня.

"Прем'єр Володимир Гройсман сьогодні в черговий раз розплився в усмішці від радості, коли депутати проголосували за чергову вбивчу реформу – закони Супрун. У мене тільки одне питання: чому реформ все більше, а людей, які хочуть жити в Україні, все менше? Після пенсійної реформи народу немає за що жити, з сьогоднішнього дня людям ніде і ні на що лікуватися, а після земельної, яку вони хочуть протягнути незабаром через Раду, їм ніде буде жити!", - заявив Рабінович.

За його словами, завдання нинішньої влади – залишити в Україні 10 млн населення, для цього і проводяться медична і пенсійна реформи.

"Я сьогодні зрозумів стратегію влади. Її завдання – залишити в країні 10 млн українців. Вони придумали інструмент, яким хочуть знищити половину населення. Влада економічно "виперла з країни" з десяток мільйонів чоловік, 8 млн осіб будуть на них слухняно орати, а ще 2 млн будуть отримувати жебрацькі пенсії", – вважає парламентарій.

Він підкреслив, що тепер будь-яка з медичних послуг буде коштувати величезних для українця грошей. Приміром, за шунтування треба буде заплатити 130 тис. гривень, а за видалення грижі – 240 тис.

"Тепер будь-який українець, якому знадобиться зробити, наприклад, шунтування, повинен заплатити "всього лише" 130 тис. гривень. Проста діагностика серця буде коштувати 65 тис. гривень, а якщо, не дай бог, у вас буде грижа, то вам доведеться викласти 240 тис. гривень. Як сказала Ольга Богомолець, тепер геноцид народу став узаконеним. Виходить, що ми живемо в країні, де, щоб народитися, ти повинен платити, щоб вчитися – повинен платити, щоб лікуватися – повинен платити, щоб померти – повинен платити, а от орати кожен з нас повинен безкоштовно", – підкреслив нардеп.

Політик також зазначив, що, незважаючи на підтримку з боку дипломатичних представництв провідних країн світу, лікуються дипломати все-таки в Європі, а не "у Супрун", яка, за його словами, перебуває на посаді в.о. голови МОЗ незаконно, а отже, і проводити медичну реформу не мала права.

"Їх не хвилюють ні закони, ні Конституція, в якій написано, що медицина в Україні безкоштовна! Вони плювати хотіли, що людина, яка просувала реформу, перебуває на посаді в.о. голови МОЗ незаконно. Супрун – простий волонтер з Майдану, яка задекларувала 180 млн гривень доходу, фельдшер із США третьої категорії (з п'яти), яка навіть не можна проводити операції! Зате сьогодні її підтримали всі дипломатичні представництва провідних країн світу. Я в цьому зв'язку хочу попросити послів полікуватися у Супрун і полікувати у неї своїх дітей. Ви лікуєтеся в Європі, а Супрун вбиває наше здоров'я", – резюмував Рабінович.