ua en ru

Медики не дають силовикам взяти кров на аналіз у Федорко, який влаштував ДТП під Києвом

Медики не дають силовикам взяти кров на аналіз у Федорко, який влаштував ДТП під Києвом Фото: Іван Федорко

Передбачається, що Федорко керував автомобілем у стані алкогольного сп'яніння

Представники правоохоронних органів досі не змогли взяти кров на аналіз у винуватця ДТП і втік з місця події екс-співробітника "Укрзалізниці" Івана Федорка для визначення рівня алкоголю в ній. Про це повідомляє LB.ua, чий фотограф з сім'єю постраждав в результаті аварії.


"LB.ua потребує підтримки колег і закликає їх приїхати за адресою Повітрофлотський проспект, 9, де знаходиться Залізнична клінічна лікарня №2. Саме в реанімаційному відділенні цієї лікарні перебуває Іван Федорко, винуватець вчорашньої аварії з участю фотографа LB.ua Макса Левіна. Будучи в нетверезому стані, він виїхав на зустрічну смугу і врізався в автомобіль фотографа, де крім нього була дружина і троє дітей. Вона і один з хлопчиків постраждали найбільше - вони знаходяться у столичних медзакладах", - йдеться в повідомленні.

При цьому силовики досі не змогли взяти у Федорко кров на аналіз для визначення рівня алкоголю в ній. Цьому, зокрема, перешкоджають медики. Зокрема, Києво-Святошинське відділення поліції отримав від них відповідь про неможливість проведення слідчий дій, оскільки у Федорко "подагра, гіпертонічний криз та забій м'яких тканин лівої кисті".

Федорко

Фото: відповідь медпрацівників на запит Нацполиции

"Ввечері силовики спробують ще раз провести забір крові та Федорко. Однак просять представників ЗМІ висвітлити цей процес для уникнення різних інсинуацій. LB.ua звертається до колег з проханням приїхати на Повітрофлотський проспект, у кого є така можливість", - йдеться в повідомленні.

Окремо попросила про підтримку шеф-редактор видання Соня Кошкіна у себе в Facebook.

"Силовики прямим текстом кажуть, що без підтримки ЗМІ та громадськості на лікарів навряд чи знайдеться управа. Позиція лікарів зрозуміла: те, що Федорко їм забашляв - до ворожки не ходи, але якщо це буде доведено, що всі вони вилетять до чортової матері", - написала Кошкіна.

Нагадаємо, сьогодні ПАТ "Укрзалізниця" звільнив Івана Федорка з посади директора з вантажних перевезень і логістики.