ua en ru

Медіамагнат Конрад Блек оштрафований на 4,1 млн дол

Медіамагнат Конрад Блек оштрафований в США на 4,1 млн дол. і усунений з посади директора американської компанії в рамках операції з наглядовим органом. Домовленість з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) була досягнута у зв'язку із звинуваченнями в шахрайстві на адресу лорда.

Медіамагнат Конрад Блек (на фото) оштрафований в США на 4,1 млн дол. і усунений з посади директора американської компанії в рамках операції з наглядовим органом, передає ВВС. Домовленість з Комісією з цінних паперів і бірж США (SEC) була досягнута у зв'язку із звинуваченнями в шахрайстві на адресу лорда.

Блек відсидів три роки в американській в'язниці за шахрайство і перешкоду правосуддю, торік він вийшов на свободу. Очікується, що тепер йому доведеться з'явитися перед канадським правосуддям в особі Комісії з цінних паперів провінції Онтаріо, яка підозрює уродженця країни Блека, що відмовився від канадського громадянства в 2001 р., у відмиванні грошей через належну йому видавничу компанію.

У 2007 р. Блек був визнаний винним в організації змови з "розпилу" мільйонів доларів, виручених компанією Hollinger від продажу декількох газет, що належали їй. Деякі зі звинувачень пізніше зняли, і тюремний термін медіамагната був скорочений до 42 місяців.

У червні 2010 р. Верховний суд США ухвалив, що Блека судили за порушення законів, які можна трактувати занадто широко. Тому над 66-річним магнатом був проведений другий процес. Суд знов визнав його винним в привласненні коштів, що йому не належали.
Блек переїхав назад в Канаду, вийшовши з в'язниці у Флоріді в травні 2012 р. Незважаючи на судимість, він залишається членом палати лордів Сполученого Королівства.

Компанія Hollinger International, яку раніше контролював Блек, володіла такими відомими газетами, як британська The Daily Telegraph і американська Chicago Sun-times, а також ще низкою крупних видань.