ua en ru

МЕА: Попит на газ відновився до докризового рівня завдяки Китаю та іншим країнам, що не входять в ОЕСР

Попит на газ відновився до докризового рівня. Ключову роль у збільшенні попиту на газ зіграли Китай і інші країни, що не входять в Організацію економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Таку думку висловили експерти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) в рамках презентації свого "Середньострокового огляду розвитку ринків нафти та газу - 2011" на 15-ому Петербурзькому міжнародному економічному форумі, повідомляє "Сіньхуа".

"Щороку споживання газу збільшується на 2,4%. Зростання експорту газу в Китай буде рости, чого не можна сказати про Європу", - вважає віце-президент МЕА щодо стратегічного розвитку Ласло Варро.

"Звичайно, порівняно з минулим роком зростання економіки в Китаї сповільнилося, але приріст попиту на газ там ми все одно спостерігаємо. Ми сподіваємося, що зростання економіки Китаю продовжиться в майбутньому. Зростання економіки Китаю потрібне для зростання всієї світової економіки. Але нам потрібно більше даних з Китаю, щоб робити більш якісні прогнози. Адже саме від Китаю зараз найбільше залежить рівень попиту", - відзначає виконавчий директор МЕА Нобуо Танака.

Підготовлений МЕА "Середньостроковий огляд розвитку ринків нафти та газу - 2011" - це всебічний огляд основних напрямків розвитку нафтогазового сектора на період до 2016 р. Аналіз розвитку газового ринку містить оцінки розвитку регіонального попиту і пропозиції, інвестицій в інфраструктуру, аналіз зміни цінових факторів і перспективи розвитку ринку нетрадиційного газу і глобалізації торгівлі ЗПГ.