ua en ru

МЕА знизило прогноз глобального попиту на нафту до 90,6 млн бар

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) знизило прогноз глобального попиту на нафту до 90,6 млн бар. Про це йдеться в щомісячній доповіді МЕА про нафтовий ринок, повідомляє "Сіньхуа".

У доповіді прогнозується, що в 2013 р. середньодобовий світовий попит на нафту досягне 90,6 млн бар., що на 200 тис. бар. менше, ніж у прогнозі, зробленому в січні, але на 780 тис. бар. більше, ніж в 2012 р.

МЕА вже в четвертий раз з початку року знизив прогноз світового попиту на нафту. Цього разу корективи були внесені через те, що Росія змінила дані про обсяг споживання нафти в країні в 2012-2013 рр.

У доповіді також говориться, що за слабкого розвитку світової макроекономіки, особливо у зв'язку з можливим спадом в європейській економіці та уповільненням темпів економічного зростання Китаю, цього року зростання глобального попиту на нафту сповільниться і виявиться нижче прогнозованого рівня.

МЕА також повідомило, що у ІІ кварталі 2013 р. попит економічних суб'єктів з новостворюваними ринками на сиру нафту вперше перевищить сукупний обсяг споживання 34 країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Потім, можливо, співвідношення попиту зміниться на короткий термін, але з середини 2014 р. потреба економічних суб'єктів з новостворюваними ринками в нафті на довгий час перевищить попит країн-членів ОЕСР.

Читайте також: Ослаблення темпів зростання світової економіки в другій половині 2013 р. може порушити баланс на ринку нафти, - ОПЕК