ua en ru

Ослаблення темпів зростання світової економіки в другій половині 2013 р. може порушити баланс на ринку нафти, - ОПЕК

У рамках свого щомісячної доповіді, аналітики Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) відзначили, що уповільнення глобальної економіки може негативно позначитися на ціновій динаміці по нафти, передає телеканал "Росія 24".

В ОПЕК внесли невеликі зміни в свій колишній прогноз за обсягами збільшення попиту на нафту цього року. Згідно з новими оцінками попит в 2013 р. виросте на 780 тис. барелів на день, що на 10 тис. барелів менше попереднього прогнозу.

Зокрема, в доповіді наголошується, що "ризики зниження глобального попиту багато в чому пов'язані зі слабкими показниками європейської економіки, а також можливого охолодження економіки США".

Після офіційної публікації доповіді ціни на нафту почали помітно знижуватися. Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в серпні протестували рівень в 102 дол. за барель. Потім зниження стабілізувалося, котирування знижувалися на 1,3% до позначки 102,45 дол. за барель. Котирування нафту марки WTI впали до рівня 94 дол. за барель, зумівши після цього відскочити в район 94,95 дол. за барель.

Читайте також: Споживання нафти в світі в 2013 р. зросте на 0,88% і досягне 89,65 млн бар./день, - ОПЕК