ua en ru

МЕА прогнозує подальше зниження вартості нафти

МЕА прогнозує подальше зниження вартості нафти Фото: нафта
Автор: РБК-Украина

Нафтовий ринок у другій половині 2016 року продовжить залишатися перенасиченим

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) не виключає ризиків зниження вартості нафти, і вважає, що нафтовий ринок у другій половині 2016 року продовжить залишатися перенасиченим. Це випливає з щомісячної доповіді агентства.

Так, у компанії припускають, що розмір перевищення пропозиції над попитом на початку 2016 року навіть більше, ніж той, про який йшлося в минулому місяці.

"Можливо, деякі з найбільш песимістичних прогнозів, які говорять про те, що ціни на нафту впадуть до 10 доларів за барель, занадто перебільшені, і попереду нас все-таки чекають більш сприятливі дні для нафтових цін", - пише МЕА.

"Грунтуючись на припущенні, що видобуток нафти з боку ОПЕК в першому кварталі 2016 року залишиться близько до рівня в 32,7 мільйона барелів на день, передбачуваний рівень зростання запасів на ринку складе 2 мільйони барелів на день, а у другому кварталі 2016 року - 1,5 мільйона барелів на день. Дані щодо пропозиції і попиту на ринку на другу половину 2016 року говорять про збільшення запасів - 0,3 мільйона барелів на день", - йдеться у звіті.

Враховуючи той факт, що ринок продовжує залишатися переповненим нафтою, ризик зниження вартості збільшується.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Goldman Sachs допустив падіння цін на нафту нижче 20 доларів за барель.