ua en ru

МЕА не очікує різкого зросту цін на нафту

МЕА не очікує різкого зросту цін на нафту Фото: нафта

Ррезкого підвищення цін на нафту до другої половини 2017 року не прогнозується

Виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол вважає, що найближчим часом різкого підвищення цін на нафту на світових ринках не буде, а, значить, Туреччина продовжить купувати сировину за низькими цінами. Про це повідомляє "Анадолу".

За словами глави МЕА, він не очікує різкого підвищення цін на нафту до другої половини 2017 року. "Це хороша новина для дефіциту рахунку торгових операцій таких країн, як Туреччина", - сказав Бірол.

Глава МЕА зазначив, що не бачить серйозних причин для зростання цін на нафту на світових ринках.

"По-перше, попит на нафту все ще низький. По-друге, країни Близького Сходу, особливо Саудівська Аравія, Ірак і Іран, серйозно нарощують видобуток нафти. По-третє, країни, що володіють достатніми резервами сировини. Як результат, на світовому ринку спостерігається надлишок нафти", - сказав виконавчий директор МЕА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти в нафтовій галузі вперше за півроку знизили прогноз за цінами на нафту до 45,44 доларів за барель. 34 аналітика і економіста, опитаних Reuters, знизили прогноз ціни на нафту, який у лютому 2016 року становив 45,51 доларів за барель.