ua en ru

МЕА: Для задоволення світового попиту на енергію до 2035 р. необхідні інвестиції у 38 трлн доларів

Для задоволення світового попиту на енергію до 2035 р. необхідні сумарні інвестиції в 38 трлн дол. Така оцінка міститься в річній доповіді Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) World Energy Outlook, повна версія якого буде опублікована 9 листопада 2011 р. Витримки з доповіді були представлені сьогодні в Парижі, де проходить засідання правління МЕА на рівні міністрів енергетики.
Зокрема, потрібні на період 2011-2035 рр. вкладення у видобуток нафти оцінюються в 10 трлн дол., природного газу - 9,5 трлн дол., електроенергетику - 16,9 млрд дол., передає Reuters із засланням на фрагменти майбутньої доповіді МЕА.
Як повідомив журналістів головний економіст МЕА Фатіх Біроль, світу необхідно інвестувати в паливно-енергетичний сектор щорік 1,5 трлн дол., аби покрити очікуваний попит на енергію до 2035 р. Проте експерт вказав, що деякі країни не хочуть або не можуть інвестувати досить засобів у видобуток нафти і газу (це стосується Близького Сходу і Північної Африки), і це може привести до зростання цін на енергоносії. "Якщо інвестицій не хапатиме, виробництво зростатиме повільніше, ніж це необхідно, і ми можемо зіткнутися з набагато вищими цінами (на вуглеводні), ніж сьогодні", - попередив Біроль.