ua en ru

МНС Росії направить в Ростов літаки з гумдопомогою для ДНР і ЛНР

МНС Росії направить в Ростов літаки з гумдопомогою для ДНР і ЛНР

Міністерство надзвичайних ситуацій Російської Федерації відправить в Ростов-на-Дону літаки з ліками для жителів Донбасу. Про це повідомляє "Російська служба новин" з посиланням на начальника відділу організації діяльності з інформування населення МНС Владислава Щегриковича.

Як наголошується, по прибуттю в Ростов вантаж розмістять в автомобілях, які увійдуть до складу 12-ї колони так званого "гуманітарного конвою" для самопроголошених Луганської та Донецької народних республік.

"Сьогодні літак Іл-76 МНС Росії вилетів з підмосковного Раменського в аеропорт міста Ростова-на-Дону з вантажем гуманітарної допомоги, більша частина якого - медикаменти. Двома рейсами авіація МНС Росії доставить понад 60 т вантажу", - сказав Щегрикович.

Всього у складі колони 12-того "гумконвоя" на Донбас відправляться понад 170 вантажівок. Як повідомляє МНС РФ, з Росії представникам ДНР і ЛНР відправлять продукти харчування, медикаменти, предмети першої необхідності, будівельні матеріали та інші матеріальні засоби, необхідні для життєзабезпечення населення.

Зазначимо, що перший "гумконвой" на Донбас Росія відправила в середині серпня 2014 р. З тих пір Москва направила 11 колон.

Нагадаємо, очікується що Росія 27 січня відправить на Донбас 12-й "гуманітарний конвой" .