ua en ru

МБРР надасть Україні 214,7 млн дол. на охорону здоров'я

Міжнародний банк реконструкції і розвитку (МБРР) виділить Україні 214,73 млн дол. на 18 років з 5-річним пільговим періодом за змінною процентною ставкою для реалізації проекту з охорони здоров'я. Про це стало відомо в ході переговорів між делегацією України та МБРР 11 лютого щодо укладення угоди про позику (проект "Покращення охорони здоров'я на службі у людей"), передає прес-служба Міністерства фінансів України.

Заходи, які планується реалізувати в рамках проекту, будуть спрямовані на "зміцнення управління Міністерства охорони здоров'я шляхом впровадження нового механізму фінансування закладів охорони здоров'я та вдосконалення системи управління інформацією в галузі охорони здоров'я; на профілактику, раннє виявлення та лікування серцево-судинних захворювань та раку і підвищення ефективності регіональних систем надання медичної допомоги у 8 відібраних областях (Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Полтавській та Рівненській).

Як зазначається, схвалення проекту Радою директорів Світового банку відбудеться 4 березня 2015 року.

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, результати медичної реформи в Україні стануть відчутні вже до кінця 2015 року.

Пілотний проект медичної реформи розпочнеться в Києві.