ua en ru

Мажоритарники будуть вибирати для себе партії, у яких найнижчий антирейтинг, - експерт

Мажоритарники будуть вибирати для себе партії, у яких найнижчий антирейтинг, - експерт Фото: Вадим Карасьов (vad-(facebook.com-vadim.karasev)

Карасьов упевнений, що для мажоритарників важливо визначитися з партією вже зараз

Результати виборів в об'єднані територіальні громади (ОТГ) 29 квітня і рівень антирейтингу партій-лідерів стануть основними маркерами, за яким мажоритарники будуть вибирати партії для наступних виборів у Раду. Про це під час прес-конференції заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Карасьов зазначив, що мажоритарники будуть визначатися з партіями за результатами виборів в ОТГ і вибирати політсили з найнижчим антирейтингом.

"Вибори в ОТГ 29 квітня – це можливість для партій продемонструвати ефективність своєї регіональної мережі і проявити спікерів. А для депутатів-мажоритарників – знайти собі союзників: їм вже зараз потрібно визначитися з ким вони підуть на наступні вибори. Вибирати будуть серед партій-лідерів з найнижчим антирейтингом", – зазначив політолог.

Карасьов нагадав, що за результатами виборів в ОТГ, починаючи з 2015 року, п'ятірка лідерів залишається незмінною – БПП, "Батьківщина", "Наш край", "Укроп" і Радикальна партія.

"Високий антирейтинг БПП, наприклад, ускладнить кампанію для мажоритарників. Тоді як "Укроп" та "Наш край" мають значно нижчі антирейтинги, що дає можливість кандидатам більш гнучко будувати свої кампанії", – резюмував Карасьов.

Також він додав, що для мажоритарників важливо визначитися з партією вже зараз.

Як відомо, 29 квітня пройдуть вибори в 40 новостворених громадах: 4 міських, 14 селищних, 22 сільських ОТГ.