ua en ru

МАУ заборгували держбюджету 400 млн гривень, - Омелян

МАУ заборгували держбюджету 400 млн гривень, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Омелян порадив керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати боргу в держбюджет

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) заборгувала державному бюджету 400 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати в державний бюджет 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту "Дніпро", авіакомпанії "Дніпроавіа" та багатьох інших питаннях", - наводить слова міністра прес-служба міністерства.

Омелян також заявив, що судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань - це втручання в домовленістю іншої авіакомпанії з аеропортами, і що вони необґрунтовані та безпідставні.

За його словами, процедура виклику за позовами, в тому числі, заявленим до Ryanair, триватиме більше шести місяців.

"До вступу в силу будь-яких рішень діє презумпція дійсності договорів. Договори дійсні станом на сьогодні і до вступу потенційних рішень судів в силу, що малоймовірно в цьому році. За такою ж логікою всі договори МАУ можуть визнаватися недійсними. Мабуть, міністерству варто подумати над таким зустрічним позовом і позбавити авіакомпанію того привілейованого становища, яке має ця компанія в аеропорту "Бориспіль", - зазначив глава відомства.

Міністр уточнив, що один з позовів суд повернув без відкриття провадження у справі. Інший призначено до розгляду на 18 вересня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МАУ відправила ряд судових позовів проти Міністерство інфраструктури України з вимогою відшкодувати понад 20 млн збитків компанії через скандал з лоукостером Ryanair.