ua en ru

МАУ планує збільшити частотність польотів до Мінська

МАУ планує збільшити частотність польотів до Мінська Фото: Юрій Мірошников

Президент авіакомпанії не уточнив, коли саме планується збільшення частотності польотів

"Міжнародні авіалінії України" (МАУ) планують збільшити частотність польотів до Мінська до максимально дозволеного числа. Про це сьогодні заявив президент авіакомпанії Юрій Мірошников, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Мірошникова, зараз МАУ літає один раз на день, а має право літати двічі.

При цьому Мірошников не уточнив, коли саме планується збільшення частотності польотів. Вочевидь, він мав на увазі, що це відбудеться з кінця жовтня, коли набуває чинності заборона на польоти МАУ в Росії, і, відповідно, пасажиропотік до Росії, швидше за все, піде транзитом через аеропорт Мінська.

За словами президента авіакомпанії, МАУ може запланувати на маршрут до Мінська літаки з максимальною ємністю. Мірошников сподівається, що те ж саме зробить і "Бєлавіа". Якщо цього бракуватиме, то МАУ, відповідно, буде звертатися до авіаційної влади із пропозицією провести переговори з Білоруссю і збільшити кількість дозволених частот.

Як заявив президент "Міжнародних авіаліній України", після заборони на польоти МАУ в Росію авіакомпанія втратить у середньому за рік пасажиропотік у 350 тис. людей і 1600 рейсів, а також наліт трьох літаків. "Ми очікуємо безпосередній чистий негативний ефект близько 6 млн дол. (через заборону польотів до Росії, - ред.)", - зазначив Мірошников, додавши, що йдеться про втрати через припинення припливу пасажирів з Росії на мережу МАУ.

Крім того, "Міжнародні авіалінії України" втратять оборот грошових коштів у 30 млн дол., "які ми маємо на російському ринку", додав Мірошников. За його словами, авіакомпанія повинна буде повернути гроші за квитки 13-14 тис. пасажирів, які, швидше за все, звернуться за поверненням коштів.

Як повідомлялося, МАУ вимагатиме від РФ пояснень щодо заборони на польоти. Раніше в авіакомпанії заявили, що авіаквитки до РФ подорожчають через заборону польотів.