ua en ru

Матіос задекларував понад 140 га землі під Києвом і 32 млн гривень дружини

Матіос задекларував понад 140 га землі під Києвом і 32 млн гривень дружини Фото: Анатолій Матіос показав статки дружини

Серед готівкових коштів на дружині також числиться 525 тис. доларів і 25 тис. євро

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос задекларував понад 140 гектарів землі та дивіденди на суму понад 32 млн гривень від низки компаній дружини. Про це свідчить його декларація в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Матіос володіє дачною ділянкою площею 182,6 кв. м, земельною ділянкою в Києві (площа 606 кв. м) і земельною ділянкою під Києвом (площа 965 кв. м). Також він є на чверть власником квартири в Києві площею 100 кв. м.

Своєю чергою дружина Матіоса Ірина Барах володіє земельною ділянкою (площа 138 480 кв. м) у Макарівському районі Київської області, квартирою в Херсоні (площа 82,5 кв. м), а також офісом (площа 115,2 кв. м) і квартирою (площа 131 кв. м) у Києві та земельною ділянкою (площа 3100 кв. м) в Обухівському районі Київської області.

Дружина заступника генпрокурора також є власником таких компаній: "Поліекспо", "Ампір", "Таврійська перспектива", "Зерно Таврії", "Сан і Сан Маріуполь ЛТД", "Авеллум Легас" і "Профіт - Актив".

Сукупні доходи дружини Матіоса лише в дивідендах від "Поліекспо" і "Ампір" перевищили 32 млн гривень. На її ім'я на рахунках у різних банках вказано 250 тис. доларів, 10 тис. євро і 975 тис. гривень. Серед готівкових коштів на ній числиться 525 тис. доларів, 25 тис. євро і 10 тис. фунтів стерлінгів. За даними е-декларації, Ірина Барах позичила третім особам понад 21 млн гривень.

У самого Матіоса, як вказано в декларації, на рахунку в банку 81,5 тис. гривень, також спільно з дружиною він володіє 150 тис. гривень і 20 тис. фунтів стерлінгів готівки.

Головний військовий прокурор отримав майже 411 тис. гривень зарплати. У подарунок від дружини у негрошовій формі Матіос отримав 432 тис. гривень.

Як випливає з е-декларації, прокурору належить автомобіль "Шевроле Лачетті" 2005 року випуску, а його дружині - Nissan X-Trail 2008 року випуску, вантажний автомобіль ЗІЛ і причіп.

Крім того, Матіос задекларував кілька коштовних годинників, а його дружина - ювелірні вироби, шуби і годинники.

Нагадаємо, мер Дніпра Борис Філатов задекларував квартири, низку земельних ділянок, численні автомобілі, вертоліт, а також мільйони готівки у доларах і гривнях.