ua en ru

Матіос повідомив про велику кількість самогубств серед бійців АТО

Матіос повідомив про велику кількість самогубств серед бійців АТО Фото: головний військовий прокурор України розповів про самогубства учасників АТО

Головний військовий прокурор України відмовився назвати точну кількість таких випадків

Серед учасників антитерористичної операції (АТО) на Донбасі багато самогубств, але такі цифри не є предметом публічного обговорення в жодній армії світу. Про це головний військовий прокурор України Анатолій Матіос розповів в ефірі "112 Україна" в обговоренні українських новин сьогодні.

Матіос повідомив, що обговорював з начальником Генштабу ЗСУ Віктор Муженко всі втрати, в результаті бойових дій за період АТО, так і настали внаслідок "небойових" дій.


"Коли є смерть близької людини, який був годувальником сім'ї, він повинен отримати статус учасника АТО, але він вчинив самогубство, тут рівень "вірю не вірю" суб'єктивний з боку сім'ї і "вірю не вірю" прокурора, має дуже тонку грань... Я б не хотів називати цифри, вони ніколи не є предметом публічного обговорення в жодній армії світу, це все буде повідомлено, але вони великі", - заявив військовий прокурор.

Він також зазначив, що кожен такий випадок смерті доводиться розслідувати як вбивство, тому що такий закон.

"Ці цифри призводять до великої печалі, ці цифри призводять до великого невдоволення людей, які втратили своїх близьких, і до трагедії цих людей, які дуже часто не вірять в небойові втрати", - розповів Матіос.

Нагадаємо, у березні в Краматорську Донецької області був знайдений мертвим співробітник Міжнародної організації з міграції, за попередніми даними, чоловік скоїв самогубство.