ua en ru

Матіос з допомогою НАБУ намагається отримати крісло глави САП, - політолог

Матіос з допомогою НАБУ намагається отримати крісло глави САП, - політолог Фото: Вадим Карасьов (з відкритих джерел)

Карасьов прокоментував ситуацію навколо САП

За "медіаатакою" на заступника генпрокурора-керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницкого може стояти військовий прокурор Анатолій Матіос, який планує зайняти пост глави САП після скасування Військової прокуратури. Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Вадим Карасьов.

«Історія конфлікту між ГПУ і САП подавалася в медіа як протистояння «старої прокуратури» і «нових антикорупціонерів». Але насправді йде кадрова боротьба. Після того як військовий прокурор Матіос програв боротьбу за пост глави ДБР, його ставкою стала САП. Нагадаю, що після запуску ДБР Військова прокуратура буде скасована, а САП залишиться», - написав Карасьов.

Одним з елементів "боротьби" Матіоса за САП, на думку політолога, є справа проти Назара Холодницького про вимагання хабара у сім'ї колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка.

«Сьогодні на главу САП, схоже, намагаються повісити чужу провину в дуже скандальній справі про вимагання хабара у сім'ї затриманого ГПУ харківського податківця Денисюка. Справу якого вів зовсім не Холодницький, а Військова прокуратура. Цікава і роль НАБУ в цій ситуації, яке долучилося до сумнівної атаки, мабуть, тільки через бажання усунути неугодного їм Холодницького», - зазначив Карасьов.

Політолог також заявив, що Холодницький гідно прийняв "удар" від керівників НАБУ та Військової прокуратури, затіяли "підкилимну" боротьбу за посаду в САП.

«Здавалося б, зовсім непогано, що є конкуренція за посади в реформаторських структурах. Але в Україні це все ще підкилимна боротьба «своїх проти чужих». А мішенню в ній стають професіонали. Як раз Холодницький у всій цій історії гідно витримав удар. В цілому САП з цього конфлікту виходить з репутаційним прибутком. Молодого прокурора заповажали в адвокатському середовищі. Як би ця історія не розвивалася далі, ставка на професіоналізм себе виправдовує. І це обнадіює», - резюмував Карасьов.

Матіос з допомогою НАБУ намагається отримати крісло глави САП, - політолог

Нагадаємо, видання «Страна» опублікувало розслідування по матеріалам справи про вимагання хабара на суму 2 млн доларів у сім'ї колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка. За даними видання, матеріали слідства можуть вказувати на причетність до вимагання головного військового прокурора Анатолія Матіоса. Але в НАБУ, який веде справу, відповідальність за організацію вимагання намагаються покласти на керівника САП Назара Холодницкого, писало ЗМІ.