ua en ru

Матіос: зникнення адвоката Грабовського сплановане спецслужбами РФ

Матіос: зникнення адвоката Грабовського сплановане спецслужбами РФ Фото: адвоката ГРУшника викрали для створення "картинки" для російських ЗМІ

За інформацією головного військового прокурора, адвокат ГРУшника за межі України не виїжджав

Операція зы зникненням адвоката офіцера Головного розвідувального управління ЗС Росії Олександра Александрова Юрія Грабовського була спланована "колишніми українцями" і спецслужбами РФ для створення "картинки" для російських ЗМІ на завершальній стадії суду над російськими ГРУшниками. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Цю операцію спланували колишні українці, а також спецслужби Російської Федерації для створення картинки для Russia Today, саме на завершальній стадії судового розгляду у справі ГРУшників - громадян і військовослужбовців Російської Федерації", - розповів Матіос.

З його слів, адвокат Грабовський за межі України не виїжджав, оскільки всі його документи, що дають право на виїзд за кордон, "знаходяться на місці, в Україні" і нині робиться все можливе, щоб затримати його співучасників і встановити "повну картину".

Матіос також повідомив, що виявлено механізм створення видимості добровільного перебування адвоката Грабовського за межами країни.

Крім того, встановлено, що Грабовський не писав повідомлення, розміщені від його імені в соцмережах після зникнення.

У ефірі "112 Україна" також показали відео затримання підозрюваного у викраденні.

Нагадаємо, затримано громадянина України, підозрюваного у причетності до зникнення Юрія Грабовського, адвоката офіцера Головного розвідувального управління (ГРУ) Збройних сил Росії Олександра Александрова.