ua en ru

Матеріали проти 3 обвинувачених у вибуху біля Запорізької ОДА направлено до суду

Матеріали проти 3 обвинувачених у вибуху біля Запорізької ОДА направлено до суду Фото: Запорізька ОДА

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років

Прокуратура Запорізької області направила до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які підозрюються у скоєнні теракту біля Запорізької облдержадміністрації 25 березня. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Прокуратура Запорізької області направила в Орджонікідзевський райсуд обвинувальний акт стосовно трьох запорожців, викритих у скоєнні теракту за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 258), виготовленні вибухового пристрою (ч. 1 ст. 263-1) і незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Прокуратура встановила, що 25 березня цього року раніше судимі чоловіки у віці від 30 до 34 років підірвали саморобний вибуховий пристрій біля вхідних дверей у приміщення Запорізької обласної ради в будівлі Запорізької облдержадміністрації. Встановлено також, що зловмисники діяли за винагороду за попередньою змовою з бойовиком ДНР, а їх метою було залякування населення та порушення громадської безпеки в Запоріжжі.

"Зараз у зв'язку з санкціями статей Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років", - уточнили в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше Жовтневий райсуд м. Запоріжжя 6 квітня обрав запобіжний захід у вигляді арешту без права внесення застави терміном на 60 діб для трьох підозрюваних в організації вибуху поруч з будівлею Запорізької облдержадміністрації.