ua en ru

Матеріали, знайдені в притулку У.бен Ладена - найцінніша знахідка за всі операції силових відомств, - спецслужби США

Матеріали, знайдені в притулку "терориста номер один" Усами бен Ладена, стали найціннішою знахідкою за всі контртерористичні операції, які коли-небудь проводили американські силові відомства. Таку заяву зробили представники американської розвідки. За їх словами, виявлені в будинку лідера "Аль-Кайєди" матеріали являють собою цінне джерело інформації, за обсягом - це найбільший архів, що коли-небудь потрапляв до рук американської розвідки за підсумками операції проти конкретної особи, передає РБК з посиланням на Радіо "Свобода".
Влада США опублікувала п'ять відео-роликів за участю Усами бен Ладена. Записи, надані журналістам високопоставленим співробітником американської розвідки, були знайдені в притулку лідера "Аль-Кайєди" під час спецоперації по його знищенню. На відео Усама бен Ладен дивиться випуск новин, в якому повідомляється про нього ж. Будинок, в якому ховався Усама бен Ладен, виявився чинним командним центром, звідки здійснювався стратегічний і оперативний контроль "Аль-Кайєдою".
Нагадаємо, спецоперація з ліквідації лідера "Аль-Кайєди" була проведена 2 травня 2011 р. в особняку в м. Абботтабад в 50 км від Ісламабаду, Пакистан. Спочатку особистість У.бен Ладена була встановлена бійцями спецназу США за зовнішнім виглядом. Пізніше тест ДНК на 99% підтвердив, що в ході спецоперації в Пакистані було ліквідовано саме "терориста номер один".