ua en ru

Мати Протасевича заявила, що він потрапив до лікарні. МВС Білорусі заперечує

Мати Протасевича заявила, що він потрапив до лікарні. МВС Білорусі заперечує Фото: Роман Протасевич, засновник Telegram-каналу Nexta (twitter.com Berkut314)

Мати засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича заявила, що отримала інформацію про те, що її син потрапив до лікарні у тяжкому стані. Водночас білоруське Міністерство внутрішніх справ стверджує, що з затриманим опозиціонером все гаразд і він в СІЗО.

Як розповіла мати опозиціонера Наталія Протасевич, інформацію про те, що Роман потрапив до лікарні з проблемами з серцем, їй передали люди з медичного оточення. На її думку, ця інформація може бути правдою, оскільки Протасевич дійсно має серйозні проблеми з серцем.

"У Романа проблеми з серцем, через це його не взяли до армії. Одного разу він був у передінфарктному стані... Якщо йому там (в СІЗО - ред.) щось зробили, це могло спровокувати інфаркт", - пояснила мати Протасевича.

Однак білоруське МВС офіційно заявило, що інформація про госпіталізацію Протасевича є неправдивою. Силовики стверджують, що затриманий опозиціонер наразі перебуває в ізоляторі та не скаржиться на стан здоров'я.

"Наразі арештований утримується під вартою в установі "Слідчий ізолятор №1" в Мінську. Скарг на стан здоров'я в адміністрацію установи від нього не надходило", - повідомили в МВС.

Оновлено.

Крім того, державні білоруські ЗМІ поширили відео, на якому Протасевич спростовує інформацію про проблеми зі здоров'ям, а також говорить, що співпрацює з білоруськими правоохоронцями та дає зізнавальні свідчення.