ua en ru

Мати підозрюваних у вибухах у Бостоні заявила, що влада США підставила її синів

Мати підозрюваних у влаштуванні вибухів у Бостоні (США) братів-чеченців Царнаєвих Зубейдат Царнаєва заявила сьогодні в телефонному інтерв'ю радіо "Свобода" і агентству Associated Press, що влада США "підставила" її синів.

Царнаєва запевняла, що заяви про причетність Тамерлана і Джохара Царнаєвих до теракту на Бостонському марафоні - це обман, перестрілки братів із правоохоронцями у США - влаштоване американцями шоу, а насправді її сини ні в кого не стріляли, поліцейського не вбивали і теракту не вчиняли.

За її словами, вона в це ніколи в житті не зможе повірити, бо Америка, в якій вона прожила десяток років, - це "брехлива країна", здатна, "коли їй треба, оббрехати будь-яку людину".

Вона також повторила, що старший із братів Тамерлан Царнаєв останні п'ять років був "під контролем" Федерального бюро розслідувань США і відтак не зміг би нічого вчинити без відома американських спецслужб.

Царнаєва додала, що її чоловік Анзор Царнаєв, який зараз теж живе в Махачкалі, має намір повернутися до США і найняти найкращих юристів, щоб розібратися у справі, повернути на Кавказ тіло вбитого Тамерлана, захистити молодшого Джохара і "не дати заплямувати дітей".

"Буде дуже багато такого, що почують усі", - заявила мати про плани батька братів у США.

Читайте також: Поліція Массачусетса затримала Царнаева, він важко поранений