ua en ru

Mastercard і Банк Восток представили новий NFC-гаманець для смартфона

Mastercard і Банк Восток представили новий NFC-гаманець для смартфона

З допомогою програми "Мобільний Банк Восток" користувачі зможуть платити в одне торкання зі смартфона картками Mastercard і підтверджувати покупки відбитками пальців.

Рівень проникнення смартфонів в Україні становить 44%, а вже у 2020 році експерти прогнозують показник-71%. Мобільні платіжні рішення набувають особливого значення для українців.

Тому Банк Схід і компанія Mastercard презентували новий цифровий безконтактний гаманець на платформі Mastercard Enablement Digital Service (MDES) в Україні. Користувачі зможуть в одне торкання розраховуватися у фізичних торгових точках і в транспорті столиці з допомогою смартфона — на POS-терміналах, що підтримують технологію безконтактної оплати Mastercard.

Гаманець інтегрований в оновлену версію програми для мобільного банкінгу "Мобільний Банк Восток", який вже доступний для завантаження установки користувачам смартфонів з операційною системою Android версії KitKat 4.4 і вище, що підтримує технологію NFC.

"Ми раді, що надали ще одну сучасну і високотехнологічну послугу клієнтам Банк Восток. В нашій роботі ми насамперед звертаємо увагу інноваційним і надійним рішенням — нещодавно вийшло в світ наше мобільний додаток, а сьогодні банк пропонує можливість швидких і безконтактних оплат за допомогою смартфона і технології NFC", — прокоментував голова правління Банк Восток Вадим Мороховський.

Користувач авторизується в додатку, ввівши номер мобільного і пароль. Всі платіжні картки, які закріплені за цим номером мобільного, що вже є в додатку. Не потрібно додатково вводити дані карт — достатньо лише активувати гаманець у додатку.

Для того щоб здійснити оплату, користувачеві потрібно розблокувати смартфон і натиснути "Сплатити". Після цього, ввівши пароль і вибравши карту, необхідно піднести телефон до терміналу — і оплата здійснена. Для розрахунків NFC-гаманцем доступні всі картки Mastercard від Банк Восток, крім карти "Власний рахунок" з платіжною функцією — її можна буде додати і використовувати для оплат зі смартфона найближчим часом.

Крім авторизації за кодом доступу, користувачі, чий смартфон підтримує технологію TouchID, зможуть підтверджувати вхід в програму та оплати за допомогою відбитка пальця. Платити з NFC можна навіть за відсутності інтернет-з'єднання, оскільки платформа MDES зберігає спеціальні резервні коди-токени для оплати.

"Сучасний світ вимагає створення універсальних рішень та інструментів, які об'єднують більше функцій, дають більше можливостей, стирають межі фізичного та цифрового вимірювань. Таким універсальним інструментом вже став смартфон, а зараз розкривається ще одна грань його використання — в якості цифрового гаманця. Ми високо цінуємо те, що Банк Схід підтримав такий інноваційний проект, який відкриває клієнтам новітній досвід користування платіжними технологіями і робить оплати максимально зручними — з використанням улюбленого гаджета", — підкреслив Юрій Батхин, директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні, Грузії, Молдові та країнах Центральної Азії.

Рішення працює на глобальній цифровій платформі токенизации Mastercard Enablement Digital Service (MDES). Платформа, яка була представлена в 2013 році, дозволяє перетворити будь-який пристрій з підключенням до інтернету безпечний платіжний інструмент. Сьогодні з MDES у світі працюють такі компанії, як Apple, Samsung і Google. Для оплати з рішенням на MDES створюється унікальний маркер, використання якого забезпечує максимальний рівень захисту платіжної транзакції.