ua en ru

Масове отруєння дітей: кількість хворих збільшилася до 120

Масове отруєння дітей: кількість хворих збільшилася до 120 Фото: 120 дітей отруїлися а танцювальному фестивалі у Кам'янець-Подільському

У результаті отруєння постраждав 21 дорослий

У результаті масового отруєння на танцювальному фестивалі у Кам'янець-Подільському кількість хворих дітей збільшилося до 120. Про це йдеться в повідомленні Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Станом на 30 листопада внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції постраждала 141 особа, з яких 120 дітей і 21 дорослий.

"На сьогодні після повернення до місць проживання 45 осіб продовжують лікування в стаціонарних відділеннях Івано-Франківської, Київської, Сумської, Миколаївської, Харківської, Черкаської, Чернігівської областей", - повідомляє служба.

22 особи (з них 19 дітей) захворіли в Києві, 23 людини (19 дітей) - у Київській області, 12 дітей виявили отруєння в Дніпропетровській області, 15 осіб (10 дітей) - в Одесі.

18 дітей і двоє дорослих отруїлися у Сумській області, 11 осіб (10 дітей) - у Львівській області, 17 осіб (15 дітей) в Івано-Франківській області. У Харківській області постраждали 14 осіб (11 дітей), у Черкаській - п'ятеро дітей. Одна дитина та один дорослий отруїлися в Чернігівській і Миколаївській областях.

"За результатами лабораторних досліджень встановлено, що етіологічним фактором спалаху є Shigella Sonnei. Збудник Shigella Sonnei виділений з харчових продуктів, змивів, відібраних на об'єкті виникнення спалаху (готельно-ресторанний комплекс "Ксенія" у м. Кам'янець-Подільський і с. Врублівка Кам'янець-Подільського району), а також від 43 хворих і 2 контактних осіб", - розповіли в службі.

Нагадаємо, раніше повідомляли про 110 постраждалих дітей в результаті отруєння на фестивалі.

Діти проживали і харчувалися в готелі "Ксенія" у селі Врублівці Кам'янець-Подільського району. Після обіду на базі іншого комплексу в Кам'янець-Подільському вони забрали залишки продуктів з собою і споживали їх ввечері і на наступне ранок. При обстеженні комплексу "Ксенія" виявили порушення санітарних норм і правил.