ua en ru

Масове отруєння в Черкасах: число госпіталізованих перевищило 50

Масове отруєння в Черкасах: число госпіталізованих перевищило 50 Фото: ілюстративне фото (РБК-Україна)

Кількість постраждалих від масового отруєння в Черкасах зросла

В результаті масового отруєння у Черкасах до обласної дитячої лікарні госпіталізували 51 дитину та одного вчителя школи №8. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

Повідомляється, що станом на 13:00 госпіталізовано 51 дитину, з них 11 знаходяться у відділенні реанімації. Стан госпіталізованих - середньої та легкої тяжкості. Крім того, є інформація про те, що до лікарні з симптомами отруєння звернувся дорослий. За даними ДСНС, це вчитель школи №8.

Також повідомляється, що для координації дій відповідних служб до Черкас вилетіли прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Міністерство охорони здоров'я вживає необхідних заходи, щоб забезпечити надання якісної та своєчасної допомоги", - додали в МОЗ.

За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій, з 12:00 проводиться засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС щодо визначення першочергових заходів для локалізації та ліквідації осередку отруєння і надання допомоги постраждалим.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті масового отруєння дітей у Черкасах госпіталізовано 42 школяра. За даними ДСНС, діти почали втрачати свідомість на шкільній лінійці. Причина отруєння на даний момент невідома.