ua en ru

Масове отруєння дітей у Черкасах: госпіталізували 42 школярів

Масове отруєння дітей у Черкасах: госпіталізували 42 школярів Ілюстративне фото (УНІАН)

Школа евакуйована, на місці працюють ДСНС та інші служби

У Черкасах у вівторок, 8 травня, сталося отруєння 42 дітей. Усіх було госпіталізовано до обласної лікарні з діагнозом "отруєння невідомою речовиною", повідомив помічник начальника управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Костянтин Проценко.

"8 травня о 9:15 до оперативно-координаційного відділу управління ДСНС від диспетчера "Станції швидкої медичної допомоги" надійшло повідомлення про госпіталізацію до Черкаської обласної дитячої клінічної лікарні трьох дітей, які стали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в ЗОШ №8. Згодом, кількість дітей, які почали скаржитися на нудоту та запаморочення збільшилася до 15-ти", - написав Проценко.

Він зазначив, що одразу після отримання повідомлення на місце події виїхала група рятувальників а також відділення хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту, служби екстреного виклику міста, фахівці санітарно-епідеміологічної служби, Служби безпеки України, Національної поліції, керівництво місцевих органів влади.

"Експрес-аналізом повітря на наявність сірководню, аміаку, хлору а також горючих газів, отруйних речовин на місці події виявлено не було. Згодом, були задіяні методики, що дозволяють зробити дослідження території та приміщень школи щодо небезпечних речовин більш широкого спектру дії. Триває робота щодо дослідження радіаційного фону", - написав Проценко.

Як прокоментувала РБК-Україна прес-секретар патрульної поліції Черкас Зоя Вовк, госпіталізовано дітей 3-7 класів.

"Попередній діагноз - отруєння невідомою речовиною. Школа евакуйована, на місці працюють ДСНС та інші служби", - сказала Вовк.

Нагадаємо, нещодавно у Сєвєродонецьку Луганської області отруїлися 12 дітей, двоє з них перебувають в реанімації у важкому стані.