ua en ru

Маск вийде з рад при президенті США, якщо Трамп відмовиться від угоди по клімату

Маск вийде з рад при президенті США, якщо Трамп відмовиться від угоди по клімату Фото: Ілон Маск

Ілон Маск перебуває у двох експертних радах при президентові США

Засновник компаній SpaceX, Tesla і The Boring Company Ілон Маск заявив, що вийде з експертних рад при президентові Сполучених Штатів Америки, якщо глава США Дональд Трамп вирішить відмовитися від Паризького угоди по клімату. Про це Маск повідомив в Twitter.

"Не буде вибору, окрім як відійти від рад у цьому випадку (відмови від угоди)", - заявив Маск, відповідаючи на запитання одного з користувачів соцмережі.

За його словами, він "зробив усе, що міг" з цього питання, звертаючись до глави США, чиновників Білого дому через консультативні ради, в яких він перебуває.

Так, в даний момент Ілон Маск складається у двох експертних радах при президенті США. Одна з них займається питаннями економічної стратегії, інша присвячена питанню створення нових робочих місць.

До речі, Паризьку угоду по клімату було прийнято в квітні 2016 року в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку, підписи поставили понад 170 країн (на цей момент до нього приєдналися всього понад 190 країн).

Згідно з новим документом, США повинні на 26-28% знизити викиди парникових газів до 2025 року (порівняно з рівнем 2005 року). Однією з передвиборних обіцянок Трампа був вихід США з цієї угоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп прийняв рішення про вихід країни з Паризької угоди по клімату.