ua en ru

Маск планує створити технологію зв'язку мозку з комп'ютером за 4 роки

Маск планує створити технологію зв'язку мозку з комп'ютером за 4 роки Фото: Ілон Маск

Технологія може допомогти при серйозних травмах головного мозку

Засновник SpaceX і Tesla Motors Ілон Маск планує розробити технологію, що дозволяє зв'язати людський мозок з інтерфейсом комп'ютера, створивши мікронні пристрою в рамках досліджень його нової компанії Neuralink Corp. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на Wait But Why.

"Якщо б я повідомив вам концепцію, ви б по суті зайнялися "консенсуальною" телепатією", - заявив Маск.

За його словами, Neuralink прагне вивести на ринок продукт, який допоможе при деяких травмах головного мозку, наприклад в результаті інсульту або ракових уражень, приблизно за 4 роки.

Ілон Маск раніше заявляв, що штучний інтелект і машинне навчання створять комп'ютери настільки витончені й богоподібні, що людям знадобиться імплантувати "нервові шнурки" в свої мізки, щоб не відставати від машин.

"У вашій голові є купа понять, і ваш мозок повинен спробувати стиснути їх при цій неймовірній низькій швидкості передачі даних, званої промовою або печаткою"- сказав Маск в останньому інтерв'ю.

На його думку, якщо існує два інтерфейсу мозку, можна практично здійснювати пряме концептуальне спілкування з іншою людиною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ілон Маск створив компанію, з допомогою якої комп'ютери зможуть зв'язуватися з людським мозком. Neuralink був зареєстрований в Каліфорнії в якості компанії "медичних досліджень" в липні минулого року. Маск планує фінансувати компанію в основному самостійно.