ua en ru

Маск показав нове відео запуску ракети Falcon Heavy

Маск показав нове відео запуску ракети Falcon Heavy Фото: ракета Falcon Heavy (https://twitter.com/elonmusk)

На ролику є кадри аварії центрального прискорювача ракети

Засновник SpaceX Ілон Маск показав нове відео запуску надважкої ракети Falcon Heavy з електромобілем Tesla. Змонтований ролик він опублікував у своєму Twitter.

"Чому Falcon Heavy і Starman? (Манекен, який знаходиться за кермом Tesla Roadster - ред.). Життя не може бути просто вирішенням однієї проблеми за іншою. У ньому мають бути речі, які надихають вас, завдяки яким ви з радістю прокидаєтеся вранці і стаєте частиною людства", - написав Маск у мікроблозі.

Він також додав: "Ось чому ми це зробили. Ми зробили це для вас".

Як видно з відеоролику, на ньому є кадри збірки Falcon Heavy, підготовки до запуску, реакції глядачів, летючий автомобіль Teslа, в якому перебуває манекен у скафандрі, і кадри аварії центрального прискорювача ракети.

Нагадаємо, SpaceX вперше запустила в космос надважку ракету-носій Falcon Heavy 6 лютого 2018 року. Запуск відбувся на космодромі на мисі Канаверал у штаті Флорида. На борту ракети перебував електромобіль Tesla з манекеном. Два прискорювачі від'єдналися від ракети, після чого успішно сіли назад на Землю. Третій, центральний, прискорювач зазнав аварії.

Ракета мала вивести Tesla на геліоцентричну орбіту навколо Сонця, але автомобіль вийшов за межі цієї орбіти і полетіла до поясу астероїдів. Falcon Heavy - найпотужніша ракета з часів Saturn V, яка використовувалася в американській космічній програмі "Аполлон". Saturn V запустили востаннє в 1973 році. Нині Falcon Heavy - найпотужніша ракета з використовуваних.