ua en ru

Штучний інтелект страшніше ядерної зброї, - Маск

Штучний інтелект страшніше ядерної зброї, - Маск Фото: Ілон Маск (spacex.com)

Орган державного регулювання повинен мати достатньо функцій контролю над штучним інтелектом

Засновник компанії SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що штучний інтелект небезпечніший за ядерну зброю. Про це він сказав на ярмарку технологій SXSW в Остіні (США, штат Техас), передає The Guardian.

"Запам'ятайте мої слова: штучний інтелект набагато небезпечніше ядерної зброї. Чому ми не маємо регуляторного нагляду?", - запитав він.

На думку Маска, орган державного регулювання повинен буде мати не тільки досить функцій контролю, але і глибоко розуміти і вміти аналізувати ситуацію.

Він вважає, що все це необхідно для того, щоб бути впевненими, що розробки штучного інтелекту ведуться в безпечних умовах, що відповідають принципам гуманізму.

Нагадаємо, Маск закликав світова спільнота колонізувати Марс до початку Третьої світової війни. "Марс знаходиться досить далеко від Землі, і у бази там більше шансів залишитися неушкодженою, ніж у бази на Місяці...Якщо буде Третя світова війна, то нам краще десь зберегти насіння людської цивілізації, щоб потім все створити заново, перескочивши відразу через темні часи", - зазначив Маск.