ua en ru

Мартиненко та Розенблат відвідують АПУ, - розслідування

Мартиненко та Розенблат відвідують АПУ, - розслідування Фото: Адміністрація президента (УНІАН)

Обидва є фігурантами розслідування НАБУ

Фігуранти розслідування Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Микола Мартиненко і Борислав Розенблат ходять на зустрічі в Адміністрацію президента. Про це зазначається у розслідуванні журналістів програми "Схеми" (спільного проекту Радіо Свобода і каналу "UA: Перший").

Як повідомили журналісти, зокрема, 1 грудня в супроводі охоронця на Банкову прийшов колишній народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко, якого НАБУ підозрює в розтраті коштів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Розповідати журналістам про мету свого візиту він відмовився.

Вже через три дні після відвідин Адміністрації президента Солом'янський райсуд Києва прийняв рішення повернути Мартиненко документи для виїзду за кордон.

Народний депутат Борислав Розенблат є підозрюваним у так званій "бурштиновій справі" і також відвідував Адміністрацію президента 10 листопада, йдеться у розслідуванні журналістів. Раніше Антикорупційне бюро оприлюднило відео, на якому нардеп розповідав, як може допомогти за винагороду в реєстрації законопроекту з видобутку бурштину в інтересах приватної компанії.

"Дізнаюся, як там моя заява про захист моїх конституційних прав. Проти мене вчинили злочин працівники НАБУ, я про це заявляв з трибуни Верховної Ради України. Я писав заяву на ім'я президента. Прошу захисту своїх конституційних прав. Він (президент - ред.) як гарант конституції повинен захистити. Був незаконний обшук у мене в літаку, затримання мене і взагалі це справа, яка ведеться проти мене антиконституційна", - пояснив журналістам Розенблат.

Адміністрація президента повідомила, що не може пояснити мету візиту Миколи Мартиненка та Борислава Розенблата та повідомити, з ким саме вони там зустрічалися, у зв'язку з тим, що "відомості про відвідувачів містять персональні дані, які належать до інформації з обмеженим доступом".

Нагадаємо, у четвер, 7 грудня, Солом'янський районний суд Києва розглянув продовження запобіжного заходу народним депутатам Максиму Полякову і Бориславу Розенблату, які є фігурантами так званої "бурштинової справи".