ua en ru

Мартиненко оскаржить рішення суду про арешт свого майна

Мартиненко оскаржить рішення суду про арешт свого майна Фото: Микола Мартиненко

Арешт майна у Мартиненка назвали "помстою" з боку НАБУ і САП

Колишній народний депутат України Микола Мартиненко оскаржить в Апеляційному суді рішення суду про арешт свого майна, прийняте за зверненням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це йдеться в повідомленні прес-служби екс-депутата.

Зокрема, як заявив адвокат Петро Бойко, який представляє інтереси Мартиненка, спроби керівників НАБУ і САП "за всяку ціну" заарештувати майно екс-нардепа є безпідставними.

"Це нічого не змінить у цій справі. Тому справжні мотиви тут зовсім не юридичні. Крім того, це рішення приймалося судом таємно, під тиском НАБУ і САП. Ми про нього дізналися зі ЗМІ. Захист його оскаржить, як тільки отримає на руки", - сказав адвокат.

У прес-службі екс-депутата зазначили, що "керівники НАБУ і САП вже півтора року безуспішно намагаються сфабрикувати звинувачення на адресу Миколи Мартиненка".

"Тепер Ситник і Холодницький прагнуть зберегти обличчя і показати хоч якийсь результат. Цим феноменальним "результатом" і став арешт майна людини, яка ще в 2015 році добровільно відмовилась від депутатської недоторканності, нікуди не тікає, співпрацює зі слідством і якій в реальності нічого пред'явити", - йдеться в повідомленні.

У Мартиненка впевнені, що НАБУ і САП "давно перетворилися на політичні органи".

"Вони дуже стурбовані своїм піаром і кількістю "лайків". А у випадку з Миколою Мартиненком – це ще й примітивна помста за його критику на адресу керівників НАБУ і САП. Нещодавно вони всерйоз вимагали арешту Мартиненка через його інтерв'ю", - відзначили в прес-службі.

Також у колишнього нардепа підкреслили, що "Мартиненко готовий до продовження піар-кампанії з боку керівників НАБУ і САП і до нових фейкових підозр".

Крім того, він має намір притягнути до кримінальної відповідальності "організаторів та виконавців політичного замовлення проти себе".

Нагадаємо, раніше суд наклав арешт на деяке майно Мартиненка.