ua en ru

Мартиненко назвав безпідставним фігурування себе в будь-якій кримінальній справі

Народний депутат України Микола Мартиненко заявив, що правоохоронні органи жодної країни - ні Швейцарії, ні Чехії - не пред'являли йому ні звинувачень, ні підозр. Про це повідомила його прес-служба.

"Можу повторити: я не вчиняв жодних правопорушень. А в разі питань до мене з боку правоохоронців будь-якої країни готовий відповісти на них", - сказав Микола Мартиненко. Водночас він наголосив: "презумпцію невинуватості ніхто не скасовував. Однак дехто з українських "діячів" взяв на себе функцію слідчого, прокурора і судді в одній особі та намагається звинувачувати мене в усіх гріхах", - сказав народний депутат.

"Я читаю про порушення якоїсь справи в 2013 р. - за часів Януковича та мого перебування в жорсткій опозиції до нього. Щодо мене тоді була запущена дезінформація з метою дискредитації. Дивно, що це досі розслідують. Крім старої влади, у цьому ще більше була зацікавлена Росія та її олігархи, які діють в Україні", - відзначив Микола Мартиненко.

Мартиненко назвав безпідставним фігурування себе в будь-якій кримінальній справі та пов'язує це зі своєю роботою проти Росії на чолі парламентського комітету з ПЕК. "Ще за часів Януковича я робив усе для протидії енергетичному поглинанню України з боку Росії. Це і руйнування монополії Росії в атомній енергетиці та прихід на наш ринок американської компанії "Вестінгауз". Це і усунення Росії від добудови атомних енергоблоків на Хмельницькій АЕС - нещодавно Верховна Рада нарешті ухвалила таке рішення. І протидія встановленню Росією контролю над нашою газотранспортною системою. Підтримка диверсифікації постачання газу... А нещодавно - ще й позбавлення Фірташа-Льовочкіна багатомільярдного контролю над облгазами, яке підтримав наш комітет в рамках закону про ринок газу", - наголосив Микола Мартиненко.