ua en ru

У березні 2017 в Міжнародному суді ООН почнуться слухання за позовом України проти РФ, - МЗС

У березні 2017 в Міжнародному суді ООН почнуться слухання за позовом України проти РФ, - МЗС Фото: Павло Клімкін розповів про слухання позову проти РФ в Міжнародному суді ООН

РФ продовжує порушувати конвенції про заборону фінансування тероризму і про заборону расової дискримінації

У березні 2017 року в Міжнародному суді ООН розпочнеться слухання щодо позову України проти Росії. Про це заявив у неділю, 29 січня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі телеканалу "Інтер".

"У березні розпочнеться слухання у Міжнародному суді ООН щодо нашого позову, який ми подали проти Росії, оскільки вона послідовно порушує конвенцію про заборону фінансування тероризму, конвенцію про заборону расової дискримінації. Цей період буде дуже активний", - сказав міністр.

Також він нагадав, що в лютому Україна буде головувати в Раді безпеки ООН.

"Тобто, відповідаємо за безпеку у всьому світі, та й порядок денний у нас дуже насичений. До цього у нас буде два дуже важливих міністерських засідання, одне - присвячений погрозам терористичної інфраструктури", - розповів Він.

За його словами, друге засідання буде присвячене конфліктам в Європі.

"У тому числі тим гібридним інструментам, які застосовуються і зараз Росією проти України. Це дуже насичений порядок денний, але він не буде обмежений лише Радою безпеки", - додав Клімкін.

Крім цього, він розповів про те, що наприкінці лютого відбудеться кілька важливих заходів в рамках ради з прав людини. В тому числі, вони будуть присвячені і кримській проблематиці.

Нагадаємо, Україна направить в Міжнародний суд ООН докази терористичної діяльності РФ.