ua en ru

Близько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУ

Близько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУ Фото: мітингарі під ГПУ (РБК-Україна)

Вони вимагають відставку Луценка, імпічмент Порошенка та звільнення Саакашвілі

У Києві учасники маршу за імпічмент від будівлі ізолятора тимчасового тримання Служби безпеки України на Аскольдовомупровулку колоною вирушили в бік будівлі Генеральної прокуратури. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

По прибуття до ГПУ протестувальники почали вимагати відставки генпрокурора Юрій Луценка, імпічменту президента Петра Порошенка, а також звільнення затриманого напередодні колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

Близько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУБлизько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУБлизько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУБлизько тисячі участників маршу прибули до будівлі ГПУ

Фото: мітинг під будівлею ГПУ (РБК-Україна)

Водночас перед будівлею ГПУ вишикувалися близько 30 правоохоронців.

Мітинг під ГПУ. Наживо

Опубліковано РБК-Украина 10 грудня 2017 р.

Перед цим до будівлі СІЗО СБУ з Мадану Незалежності прийшло близько 1 тис. активістів, аби висловити підтримку Саакашвілі.

Раніше сьогодні близько 5 - 7 тисяч протестувальників взяли участь у народному "віче" на Майдані Незалежності. Вони вимагали відставки президента Порошенка та звільнення Саакашвілі.

Приєднатися до протестів закликала також дружина Саакашвілі Сандра Рулофс. Своєю чергою адвокат політика Руслан Чорнолуцький заявив, що влада пред'явить Саакашвілі звинувачення в найближчі години.