ua en ru

У Марселі поліція затримала чоловіка у справі про наїзд на військових

У Марселі поліція затримала чоловіка у справі про наїзд на військових Фото: слідство перевіряє, чи міг затриманий бути причетним до теракту (nARCOTO flickr.com)

Увечері 16 серпня поліція обшукала будинок затриманого

У французькому Марселі поліція затримала 35-річного чоловіка в зв'язку зі справою про наїзд автомобілем на військових вранці 9 серпня в передмісті Парижа. Про це повідомив телеканал BFM TV.

За інформацією журналістів, поліція знала про затриманого через його радикальні ісламістські погляди. У нього довгий час проживав підозрюваний в нападі на військових громадянин Аму Б. Слідство перевіряє, чи міг затриманий бути причетним до теракту. Увечері 16 серпня поліція обшукала його будинок.

Нагадаємо, в результаті наїзду машини постраждали 6 осіб. Спочатку водієві вдалося втекти з місця події, однак пізніше його затримали. За фактом наїзду автомобіля на групу французьких військовослужбовців в передмісті Парижа антитерористичний підрозділ прокуратури столиці Франції порушив кримінальну справу. Справу відкрито в зв'язку зі спробою вбивства представників влади з метою здійснення теракту.