ua en ru

Маркевич: Коломойський збирається будувати гарну серйозну команду

Маркевич: Коломойський збирається будувати гарну серйозну команду Фото: Мирон Маркевич

Наставник "Дніпра" поділився враженнями

Після перемоги над "Русенборгом" у Лізі Європи тренер "Дніпра" Мирон Маркевич поділився враженнями від матчу. Про це повідомляє сайт команди.

"Перш за все, повернувся Шахов. Один футболіст вирішує багато проблем для тренера. Є перший пас від Чигринського, а головне - людина в центрі поля приймає м'яч і продовжує атаку. Можливо, уболівальникам це не так помітно, але для мене як для тренера це дуже важливо. Крім того, Бойко сьогодні виручив на перших хвилинах. А основне - сьогодні було видно команду на полі. ніхто не нив, не ухилявся від чорнової роботи, тому такий результат. Футбол - дуже проста гра. Потрібно, по-перше, хотіти грати, і коли всі позиції заповнені, тоді футбол зовсім інший", - сказав Маркевич.

"З гарним настроєм йду у відпустку - 3:0 адже виграли. Знаєте, сьогодні був у мене розмова з генеральним директором, і він мене запевнив, що по закінченню другого кола президент включиться, щоб зробити хорошу серйозну команду. Я прийняв ці слова як добрий знак, так що настрій покращився. Але в той же час я сьогодні прочитав звернення вболівальників. Там є слова про те, що я якось не так поводжуся з футболістами. Повинен сказати, що за півтора року я ні на кого з футболістів не підвищив голос. Жодного разу не було, що я виходив з себе. Так, якщо футболіст не біжить назад, і нам забивають гол, я це показую йому на розборі гри. Ясно, що це не всім футболістам подобається. Але, повторюю, жодного разу за півтора року в "Дніпрі" і взагалі за 10 останніх років я ні на кого з футболістів не підвищив голос. Але, знаєте, це дуже сильно мусується зараз. Не знаю, звідки це йде. І мені неприємно це чути. Уболівальники мають право говорити, але і в мене є претензії до вболівальників. Чому ми два матчі грали без глядачів? Може, ми б навесні грали в єврокубках. Крім того, я розумію, що зараз, може, не всі хочуть ходити на футбол, але команда відкриває сезон після фіналу Ліги Європи, а напівпорожній стадіон. Так що у мене теж є претензії до вболівальників. Команду потрібно підтримати як раз, коли їй важко, а не тільки поплескати, коли все добре. Це відступ, але неприємні всі ці написи. Звичайно, 6 очок до третього місця - не так вже мало. Але давайте дочекаємося весни. Ніхто посісти третє місце не знімав, і ми будемо за це боротися. Головне зараз, хто поїде на збори, і як все буде далі. Тоді будемо говорити конкретніше", - додав наставник дніпрян.

Нагадаємо, матч "Дніпро" - "Русенборг" завершився розгромною перемогою української команди, яка завершила свої виступи в Лізі Європи.