ua en ru

З Маріуполя виводиться батальйон "Азов"

З Маріуполя виводиться батальйон "Азов" Фото: боєць батальйону "Азов"

10 днів тому частина підрозділу вивели в Запорізьку область для виконання абсолютно не властивих для спецпідрозділу завдань

Батальйон Національної гвардії "Азов" за наказом командувача Нацгвардії (НГУ) генерала-лейтенанта Юрія Аллерова виводиться з Маріуполя. Про це повідомила прес-служба "Азова".

Як повідомляється, 10 днів тому частина підрозділу вивели в Запорізьку область для виконання абсолютно не властивих для спецпідрозділу завдань.

"Раніше ці завдання виконували місцеві запорізькі нацгвардійці, у більшості "строковики", яких тепер направляють в Маріуполь чергувати на блокпостах в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.


Згідно з повідомленням, наказ про вихід "Азова" із зони АТО вступив незадовго до святкування Дня Незалежності, коли прифронтове місто потребував підкріплення.

"В цей час боєздатний підрозділ було виведено рішенням командувача НГУ Юрія Аллерова. І це відбувається в той час, коли на передовій не вистачає людей, а ті хто продовжує захищати Батьківщину на першій лінії, вже виснажені морально і фізично. До того ж, останнім часом відбувається загострення ситуації на фронті, а також надходить інформація про те, що Росія концентрує війська в самопроголошених ЛДНР і Криму і явно готує наступ", - підкреслили в прес-службі "Азова".

Нагадаємо, в Росії бійця "Азова" засудили до 6 років в'язниці.