ua en ru

В Маріуполі зловмисник намагався вбити поліцейського з метою пограбування

В Маріуполі зловмисник намагався вбити поліцейського з метою пограбування Фото: поліція

Зловмисник планував злочин близько місяця

В Маріуполі (Донецька область) зловмисник напав на співробітника поліції та намагався його задушити з метою пограбування. Про це повідомив начальник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні близько 5:30 зловмисник напав на поліцейського, який ніс службу у Приморському районі, та намагався його задушити. Метою 25-річного маріупольця була автоматична зброя. Чоловік планував злочин близько місяця. Поблизу поста поліції є зупинка громадського транспорту, звідки їздив підозрюваний, і кожного дня він відстежував дії поліцейських, вивчав місце, прикидав шляхи відходу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили в поліції, 25-річний слюсар "полював" на зброю - планував захопити та продати автомат. У зловмисника вилучено фомку, мотузку та мішок.

Чоловік ззаду підкрався до поліцейського, накинув мотузку та став його душити. Поліцейському вдалося виплутатися з мотузки, на допомогу йому прийшов напарник.

Наразі затриманий доставлений у Приморське відділення поліції. З ним працюють слідчі. Усі пости поліції посилені, співробітники, які несуть службу з охорони стратегічних об’єктів, проінструктовані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на адресу співробітників Держприкордонслужби, які прибули на посилення до відділу прикордонної служби "Великий Бичків" у Закарпатській області, пролунали погрози фізичної розправи від місцевих контрабандистів.