ua en ru

У Закарпатті контрабандисти погрожували прикордонникам розправою, є затримані

У Закарпатті контрабандисти погрожували прикордонникам розправою, є затримані Фото: закарпатські прикордонники

Загалом трьох правопорушників прикордонники затримали, ще двоє втекли

На адресу співробітників Держприкордонслужби, які прибули на посилення до відділу прикордонної служби "Великий Бичків" у Закарпатській області, пролунали погрози фізичної розправи від місцевих контрабандистів. Про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

Зазначено, що близько опівночі до прикордонного наряду, який здійснював охорону ділянки кордону поблизу населеного пункту Луг Рахівського району, під’їхав легковий автомобіль, із якого вийшло 5 невідомих осіб.

"Чоловіки почали погрожувати військовослужбовцю фізичною розправою та знищенням його особистого майна. Один із молодиків зірвав номерний знак зі службового автомобіля. Аби зупинити протиправні дії невідомих, прикордонник здійснив попереджувальний постріл угору та викликав допомогу, чим дав зрозуміти правопорушникам, що їхні агресивні дії не залишаться без уваги правоохоронців", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що трьох правопорушників прикордонники затримали, ще двоє вдались до втечі автомобілем, на якому приїхали.

За цим фактом направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). На одного з затриманих було складено протокол про адмінправопорушення за ст. 185-10 КК (злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі представника Державної прикордонної служби України).

Оцінку діям правопорушників визначить суд. Наразі тривають заходи зі встановлення решти осіб, які погрожували прикордонникам.

У прикордонному відомстві нагадали, що нещодавно до Мукачівського загону прибули мобільні резерви прикордонного відомства, головним завданням яких є протидія тютюновій контрабанді, а також іншим проявам протиправної діяльності на українсько-румунській та українсько-угорській ділянках кордону.

Нагадаємо, на Закарпатті у селі Нижня Апша в ніч на 31 серпня 2016 року виник конфлікт між двома групами чоловіків через контрабанду цигарок, що переріс у стрілянину з вогнепальної зброї.