ua en ru

У Маріуполі затримали інтернет-шахрая, який тричі "продав" чужий автомобіль

У Маріуполі затримали інтернет-шахрая, який тричі "продав" чужий автомобіль Фото: кіберполіція (РБК-Україна)

Чоловік отримував передоплату за автомобіль і зникав

У Маріуполі Донецької області поліцейські затримали інтернет-шахрая, який тричі "продав" чужий автомобіль. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ (МВС) України у Facebook.

"Зловмисник виставив на одному з сайтів оголошення про продаж автомобілю "ВАЗ" за зниженою ціною, а щоб пропозиція виглядала максимально реальною - сфотографував чужу машину на вулиці Маріуполя. Діяв за нехитрою схемою - брав передоплату та зникав, оголошення видаляв, а через деякий час все повторювалося. Одну й ту саму автівку шахрай "продав" щонайменше тричі", - заявили в поліції.

Громадянин спілкувався з покупцями тільки телефоном. Жертвам повідомляв, що він зараз не в місті, тому просив перерахувати передоплату за автомобіль на його рахунок. Чоловік називав суми в діапазоні від 1,5 до 6 тисяч гривень.

Після того, як гроші надходили на карту, він їх знімав та вносив людину в "чорний список" у телефоні або змінював сім-карту.

Попередньо поліцейські кваліфікували факт за ч. 1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про перекваліфікацію на ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

#Донеччина: в Маріуполі поліцейські затримали Інтернет-шахрая, який тричі "продавав" чужі авто