ua en ru

У Маріуполі затримали грабіжників, які напали зі зброєю на свиноферму

У Маріуполі затримали грабіжників, які напали зі зброєю на свиноферму Фото: свиноферма

Злочинці зв'язали сторожа і розстріляли тварин

У Маріуполі затримали чотирьох грабіжників, які напали на свиноферму з автоматичною зброєю. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП в Донецькій області.

"Протягом доби правоохоронці затримали любителів гострих відчуттів, які вчинили збройний розбійний напад на тваринницьке господарство в Володарському районі. Молоді люди у віці від 22 до 28 років увірвалися на ферму, зв'язали сторожа і розстріляли 8 тварин: три туші залишили собі, а ще п'ять "з барського плеча" подарували знайомим, які навіть не здогадувалися, звідки ці трофеї", - йдеться в повідомленні.

Вночі зловмисники приїхали в село Кременівка Володарського району, проникли на свиноферму, зв'язали сторожа. Потім ватажок банди вийшов у двір і відкрив вогонь з автоматичної зброї по свиням. Вдома у одного із співучасників туші обробили й розділили. Крім цього, грабіжники вкрали у сторожа мобільний телефон.

Підозрюваними виявилися жителі Маріуполя і передмістя, раніше не судимі. Організатором злочину став наймолодший, 22-річний житель Іллічівського району. Він докладно спланував напад, до якого залучив трьох друзів.

За цим фактом порушено кримінальну виробництво за ч. 3 ст. 187 "Розбій" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у вересні в Маріуполі Донецької області затримали чотирьох підлітків, які вбивали і грабували городян.