ua en ru

У Маріуполі затримали групу підлітків, які вбивали і грабували городян

У Маріуполі затримали групу підлітків, які вбивали і грабували городян Фото: Маріуполь

Підлітки дають свідчення за 7 фактами злочинної діяльності

У Маріуполі Донецької області затримали чотирьох підлітків, які вбивали і грабували городян. Про це повідомляє прес-служба Маріупольського ГУ ГУМВС України в Донецькій області.

"Трохи більше місяця група підлітків, 2001, 1999, 2000 та 1998 років народження, здійснювала тяжкі правопорушення на території Іллічівського району Маріуполя. На совісті підозрюваних пограбування ювелірних виробів, розбійні напади і тяжкі тілесні ушкодження", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підлітки дають свідчення за 7 фактами злочинної діяльності. Вони нападали на чоловіків напідпитку, били і забирали цінні речі жертви.

"Група підлітків пересувалася по району в нічний час доби. Їхня злочинна діяльність відрізняється цинізмом і жорстокістю. Так, вони напали на чоловіка, побили руками і ногами, забрали його цінні речі та банківську картку. Поки він був ще живий, змусили сказати пін-код, зняли гроші з рахунку, принесли картку назад до тіла, кинули і пішли. Чоловік помер на місці події. Ще одна злочинна схема їх діяльності: підбігали до жінок і зривали з шиї золоті ланцюжки. Якщо говорити про сім'ї, в яких вони виховуються, то більшість з них неповні, немає постійного батьківського контролю за поведінкою підлітків. Зловмисники пояснюють, що займалися злочинною діяльністю, щоб отримати додатковий дохід і "нові відчуття", - повідомив начальник кримінальної міліції Маріупольського ГУ Іван Шкуропацкий.

Зараз відкриті кримінальні провадження за ст. 186 "Грабіж", 187 "Розбійний напад", 121 "Тяжкі тілесні ушкодження" Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Києві студент напав з сокирою на дівчину з метою грабежу і поранив перехожого, який кинувся їй на допомогу.