ua en ru

У Маріуполі біля мосту знайшли пакет із гранатами

У Маріуполі біля мосту знайшли пакет із гранатами Фото: Маріуполь Донецької області

Санкція статті КК "Незаконне поводження з боєприпасами" передбачає до 7 років позбавлення волі

В Іллічівському районі Маріуполя (Донецька область) біля мосту правоохоронці знайшли три гранати РГД-5 і по одній ВОГ-25 і Ф-1. Про це повідомили у прес-службі Маріупольського міськуправління ГУМВС України в Донецькій обл.

Як зазначається, боєприпаси було заховано в носок і замотано в целофановий пакет.

В даний час слідчо-оперативна група і вибухотехніки направили знахідку на експертизу. Правоохоронці встановлюють власника бойового арсеналу.

"Біля мосту під невеликим насипом шлаку було виявлено білий пакет. Там, у в'язаній шкарпетці лежало 5 гранат, і окремо було упаковано запали. З вилученими предметами зараз працюють експерти", - сказав дільничний інспектор Іллічівського райвідділу Маріупольського міськуправління МВС Михайло Сівенюк.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) із кваліфікацією за ч.1 ст.263 "Незаконне поводження з боєприпасами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вчора вночі в Маріуполі невідомі скоїли теракт, обстрілявши із гранатомета житлову багатоповерхівку. В результаті теракту було пошкоджено фасад будинку, проте постраждалих і загиблих не було.

Пізніше повідомлялося, що в Маріуполі під час обстрілу житлового будинку граната потрапила до квартири першого секретаря Приморського райкомітету КПУ.