ua en ru

У Маріуполі чоловік погрожував підірвати гранату в багатоповерхівці

У Маріуполі чоловік погрожував підірвати гранату в багатоповерхівці Фото: поліція під будинком у Маріуполі

У п'яного маріупольця виявлено та вилучено гранату РГД-5 із вкрученим запалом

У Маріуполі в одну з квартир багатоповерхівки, розташовану в Кальміуському районі міста, 3 липня проник невідомий чоловік і погрожував підірвати гранату. Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Донецькій області.

Зазначено, що невідомий чоловік, який перебуває у стані алкогольного сп'яніння, висував вимоги матеріального характеру і при цьому висловлював загрози життю і здоров'ю жителям цієї квартири і демонстрував гранату. Всі події відбувалися навпроти квартири заявників, на сходовому марші в під'їзді багатоповерхівки.

"Правопорушника поліцейські знайшли поруч із будинком, де стався інцидент. Чоловік 1979 року народження перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння, а в кишені його штанів було виявлено та вилучено гранату РГД-5 із вкрученим запалом. Його доставили до районного відділу поліції для з'ясування обставин та ухвалення законного рішення", - йдеться в повідомленні.


"Як з'ясувалося, зловмисник прийшов додому до знайомого за грошовим боргом, але в квартирі перебувала тільки його дівчина, яка нічого про цей факт не знала. У силу алкогольного сп'яніння чоловікові було все одно, у кого вимагати чужі гроші", - доповіли в поліції.

Це правопорушення спочатку кваліфіковано за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 129 КК (погроза вбивством).

Нагадаємо, раніше правоохоронці Донецької області виявили та вилучили понад 160 гранат, гранатомети, протитанкові міни, патрони та вибухівку в одному з гаражів Бердянська.