ua en ru

У Маріуполі ліквідували "центр" з видачі підроблених документів

У Маріуполі ліквідували "центр" з видачі підроблених документів Фото: у Маріуполі ліквідували "центр" з видачі підроблених документів

В звичайній житловій кімнаті було обладнано "робоче" місце

В Маріуполі ліквідували "центр" по виготовленню підроблених документів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції в Донецькій області.

Як наголошується, чоловік налагодив виготовлення на замовлення документів з допомогою звичайної техніки. В якості оплати він брав від пляшки пива до сотень гривень. Приналежності і готові до використання документи вилучені, чоловік притягується до кримінальної відповідальності.

Повідомляється, що в звичайній житловій кімнаті було обладнане спеціальне місце, де за кілька хвилин макет перетворювався у готовий документ, за допомогою якого жителі мали можливість отримувати додаткові соціальні виплати, влаштуватися на роботу і навіть виїхати за кордон. Вилучені відбитки печаток, готові документи та комп'ютерна техніка.

Нагадаємо, державна міграційна служба (ДМС) України запустила 6 квітня базу даних недійсних, викрадених або втрачених документів, що засвідчують особу.